Margriet Eshuys met ‘Journey’ in ’t Waarhuis

Foto: Boy Eshuijs

De bekende popzangeres Margriet Eshuys komt op zondag 16 juli met haar soloprogramma ‘Journey’ naar ’t Waarhuis.

Tijdens het optreden voert ze haar publiek mee in ‘Journey’ een tocht, die ze maakte met haar Labrador Lola. Ze vertelt over haar belevenissen en zingt de liedjes, die zich tijdens die bijzondere tocht bij haar aandienden, zoals de jazzy vrolijkheid in Justin Timberlakes ‘Can ’t stop the Feeling’. Maar ook de melancholie in ‘Over the Rainbow’ uit de Wizzard of Oz is het vermelden waard. Daarnaast zingt ze liedjes, die Maarten Peters voor haar schreef, zoals ‘God is asleep’ en ‘The Shadows of your Heart’. Tijdens ‘Journey’ arrangeert ze  enkele liedjes met een eigentijdse looping techniek.

Terwijl de toekomst voor Margriet Eshuys langzaam onzichtbaar werd, liet de wereld om haar heen zich juist zien in kleur en liet deze wereld zich horen in muziek. In ‘Journey’ zijn er niet alleen nieuwe songs, maar ook oudere die een andere en verrassende kleur en klank kregen.

Tijdens haar reis maakte de zangeres vele foto’s. Daarvan zijn beeldcollages gemaakt, die tijdens het programma zijn te zien.

‘Journey’ is een eigenzinnig programma over de buigzaamheid van mensen, over liefdevolle herinneringen en nieuw gevonden geluk.

In de 45 jaar die Margriet Eshuys op de planken staat, won ze drie maal een ‘Edison’ en een maal een ‘Gouden Harp’.  Haar twee grootste hits ”House for Sale’ en ‘Black Pearl’ staan steevast in de Radio Top 2000.

Tijdens het optreden begeleidt Margriet Eshuys zich zelf op de gitaar, de piano, de staafgitaar, de ukelele en de accordeon. Die accordeon is wel een heel oude liefde. Op haar derde begon ze die al te bespelen.

De liefde voor de muziek en het muziek maken is Eshuys overigens met de paplepel in gegeven. Haar ouders hadden zowel een muziekschool als een muziekwinkel.

Reserveren voor deze happening, die om 15.00 uur begint, kan telefonisch: 0594 621884 of digitaal: [email protected]. De toegangsprijs bedraagt € 15.00, dat is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst.

Reacties