Leerzame dag raadsleden De Marne

Wethouder Kor Berghuis is open en deelt graag alles wat hij doet. Nou ja, tot het moment dat hij z’n gestreepte pyjama ’s avonds aantrekt. Wat hij op de eerste zaterdag van juli beleefde, leest u hieronder, in z’n eigen woorden.

Zaterdag met de raad op excursie in de eigen gemeente. De eerste stop was in Pieterburen waar Niek Kuizinga van de zeehondencentrum ons heeft meegenomen in de geschiedenis van het centrum en waar ze nu staan met een blik naar de toekomst.

Vervolgens een bezoek aan het Waddenhoes waar Wil Boekbinder het verhaal achter het bedrijf van o.a. het verhuren van appartementen/kamers heeft verteld. De raadsleden waren zeker onder de indruk van het bedrijf en de ruime kamers die aanwezig zijn. Na ook de kamers boven het dorpshuis te hebben bezichtigd was het tijd voor een lunch in het dorpshuis.

De opening van de kunstroute ‘Kerstvloed 1717’ in de Petruskerk bijgewoond, welke tot en met 1 oktober wordt gehouden. Kunstenaars over de hele wereld tonen op diverse locaties in het waddengebied kunstwerken waarin zij de “kerstvloed 1717” hebben verbeeld. Dit jaar 300 jaar geleden dat deze grote ramp heeft plaatsgevonden.

Vervolgens naar een dorp met de drukste weg in de gemeente die nu eens weg is: Mensingeweer. Dorpsbelangen heeft een dorpsvisie aangeboden waar met name nagedacht is over de herinrichting van het dorp nu de weg door Mensingeweer een heel andere functie heeft gekregen. Een wandeling door het dorp gemaakt om ook visueel de benoemde punten zichtbaar te laten maken. Mooi om te zien hoe het dorp samen bezig is om het dorp een ander karakter te geven.

De laatste stop was voor de sportievelingen, een gedeelte van de nieuwe mountainbike-route in het Lauwersmeer te fietsen. De groep ATB De Marne hebben in samenwerking met verschillende partijen waaronder de gemeente een prachtige route aangelegd in het Lauwersmeer. Na een paar oefenrondjes om de mountainbike te leren kennen, hebben we onder deskundige leiding een prachtige tocht op de mountainbikes gemaakt. Heuveltjes, rul zand, vlonders, boomstammen, smalle paadjes, veel bomen, kortom dwars door de natuur. Na afloop waren allen blij dat ze de uitdaging waren aangegaan en dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

Kortom een leerzame dag waar verschillende aspecten in de gemeente vanuit een positieve kant naar voren zijn gebracht.

Tekst + foto’s: Kor Berghuis

Cookieinstellingen