Vloggers en bloggers genieten van veelzijdige Waddenland

Foto: Persbericht

Persreis Waddenland ‘It Feels Like A Mini-Sabbatical’ groot succes

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 juni is een groep bloggers en vloggers uit Nederland en België op bezoek geweest in de regio Waddenland. Dit op uitnodiging van Stichting Promotie Waddenland. De deelnemers aan de persreis maakten op actieve en ludieke wijze kennis met de regio Waddenland en haar activiteiten, en deelden dit het gehele weekend met hun volgers via posts op Facebook, Twitter en Instagram. De uitgebreide artikelen in de vorm van online blogs verschijnen de komende weken via diverse kanalen.

Het doel van de persreis is om meer mensen te enthousiasmeren om naar Waddenland te komen. En dan niet alleen de bestaande doelgroepen, maar ook juist nieuwe doelgroepen te interesseren naar Waddenland te komen. Vloggers en bloggers spreken een jonger publiek aan, voor Waddenland een zeer wenselijke nieuwe doelgroep.

Activiteiten
Stichting Promotie Waddenland heeft een afwisselend programma voor de bloggers en vloggers weten neer te zetten, die de hen alle facetten van de regio van culinair tot actief, en van cultuur, historie tot natuur liet ervaren en beleven. Zo werden bij de start vrijdagmiddag, direct de voeten in het Groninger wad gezet tijdens een stevige wadlooptocht onder begeleiding van gidsen vanuit Noordpolderzijl. Na een versnapering in ’t Zielhoes werd er gegeten in Hotel-Restaurant De Oude Smidse in Westernieland.

Dag twee begon bij Borg Verhildersum met een rondleiding door de tuin en borg. Na een bezoek en proeverij bij Palingrokerij Geale Postma in Zoutkamp stond er een Afternoon Tea klaar in de Theefabriek in Houwerzijl. Hierna was het tijd voor ‘het hoofd leeg maken’ tijdens een Yoga les op de drooggevallen zandplaat, een initiatief van ‘MEER Café’ op Lauwersoog en reddingsschip Gebroeders Luden. De dag werd afgesloten met een diner boven op het dak van restaurant ’t Ailand op Lauwersoog en een nachtwandeling door Dark Sky Park Lauwersmeer, verzorgd door de boswachter van Staatsbosbeheer.

Op zondag werd er gefietst vanuit Winsum om de bloggers en vloggers kennis te laten maken met het Reitdiep en omgeving. De fietstocht werd onderbroken door een aangenaam vaartochtje met het Reitdiepveer, waarna een bezoek aan Museum Wierdenland in Ezinge en de wierde zelf op het programma stond. Na de lunch bij Cafe Hammingh in Garwerd,  het oudste huiskamercafé van Nederland,  fietste het gezelschap terug naar Winsum naar Marenland voor een afsluitende borrel en evaluatie van het weekend.

Reeds gepubliceerde berichten:
De vloggers en bloggers hebben gedurende het weekend niet stil gezeten: er zijn al tientallen foto’s, video’s en verhalen gepubliceerd ter promotie van de regio Waddenland. Hieronder staan de links naar de reeds gepubliceerde berichten:

Cookieinstellingen