Flierefluiters op Streekmarkt Verhildersum

Foto: Verhildersum

Flierefluiters op Streekmarkt Verhildersum Leens, de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. De zomer is in aantocht, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. De laatste asperges worden geoogst en de aardbeien zijn volop verkrijgbaar. Maar ook andere producten, zoals vlierbloesem, kunnen nu verwerkt worden.

Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders.

 

De Streekmarkt is op zaterdag 17 juni, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum. Hebt u wel eens gefrituurde vlierbloesem gegeten of vlierbloesemlimonade of –thee geproefd? En hebt u vroeger ook vlierefluitjes gemaakt? Kom naar de kraam van de flierefluiters en zie en proef wat er allemaal mogelijk is met vlier. Misschien hebt u wel een vlierstruik in uw tuin of in de buurt. Dan kunt u thuis de ideeën zelf uitproberen.

 

En wat denkt u van een heerlijke crêpe, klaargemaakt met ingrediënten van de streekmarkt? De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, cider, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie en nog veel meer.

Ook is er een kraam met allerlei glutenvrije producten, een uitkomst voor iedereen met bv Coeliakie. En nieuw deze keer is IJSKO, met gluten en suikervrije ijsjes. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!

Cookieinstellingen