Volop activiteiten Zeehondencentrum tijdens Pinksterweekend

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen

Tijdens het Pinksterweekend zijn er volop activiteiten te ondernemen in het Zeehondencentrum Pieterburen. Naast de activiteiten in het centrum zelf zijn, waar bezoekers alles leren over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving, worden er ook tours op het Waddenzee aangeboden.

Deze  tours maken de beleving compleet, wil men meer leren over hoe de zeehond in het wild leeft en hoe bijzonder zijn thuis ‘Waddenzee UNESCO Werelderfgoed’ is.

Programma Zeehondencentrum

Van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni worden er in het Zeehondencentrum dagelijks rondleidingen achter de schermen aangeboden. Er zijn tevens bottenshows en bezoekers kunnen zien hoe de zeehonden gevoerd worden. Momenteel verblijven er vijf zeehondenpups in de opvang. Ella, Pancake, Roger, Spike en Poffertje zijn uiteraard te bewonderen.

Op zondag 4 juni is er een Kwelderrit in samenwerking met het Groninger Landschap. De start is bij het Zeehondencentrum. In het Bezoekerscentrum Noordkust van het Groninger Landschap wordt een film getoond over het Waddengebied. De rit zelf voert langs dijken en kwelders. Stops zijn er bij ‘de kolk’, waar in 1717 tijdens de Kerstvloed de dijk doorbrak, bij de kwelders en de Klutenplas.

Tours op de Waddenzee

Op donderdag 1 juni is er een Waddensafari bij avond. Een bijzondere vaartocht op het Wad waar zeehonden spotten en vogels kijken centraal staat.  Tijdens de Zeehonden vrijlaat tocht op maandag 5 juni zijn opvarenden live getuige van het uitzetten van een aantal gezonde zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving, de Waddenzee.

Voor het merendeel van bovengenoemde tochten en excursies is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kijk voor het volledige programma, tijden en boekingen op: www.zeehondencentrum.nl/het-centrum/pinksteren

Cookieinstellingen