Scala aan activiteiten tijdens Hemelvaartsweekend in Zeehondencentrum

Foto: zeehondencentrum Pieterburen

Tijdens het Hemelvaartsweekend organiseert het Zeehondencentrum in Pieterburen een scala aan activiteiten en tours.

De 52 zeehonden die momenteel in de opvang verblijven en de uitgebreide informatie in het vernieuwde centrum leren bezoekers alles over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving. De  tours op het Wad maken de beleving compleet, wil men meer leren over hoe de zeehond in het wild leeft en hoe bijzonder zijn thuis ‘Waddenzee UNESCO Werelderfgoed’ is.

Programma Zeehondencentrum

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei worden er in het Zeehondencentrum dagelijks rondleidingen achter de schermen aangeboden. Er zijn tevens bottenshows en bezoekers kunnen zien hoe de zeehonden gevoerd worden. Zeehondenpup Ella is ook te bewonderen. Dit is de jongste telg in de opvang. Ze werd in Duitsland gevonden en kwam op 1 mei jl als premature, moederloze pup binnen. Een pup uit Duitsland moet volgens de regels in Duitsland worden opgevangen maar omdat de laatste boot naar een Duitse haven al was vertrokken kwam Ella naar Pieterburen. Na toestemming van het Ministerie mocht ze blijven.

Op donderdag 25 mei doet het Zeehondencentrum mee met het jaarlijkse Knooppuntenspel van de ANWB. Vier fietsknooppuntenborden in de buurt van Pieterburen zijn heimelijk voorzien van een prijzenkaart. Fietsers die een kaart vinden kunnen deze inleveren bij het Zeehondencentrum in ruil tegen een leuk prijs.

Op zondag 28 mei is er een Kwelderrit in samenwerking met het Groninger Landschap. De start is bij het Zeehondencentrum. In het Bezoekerscentrum Noordkust van het Groninger Landschap wordt een film getoond over het Waddengebied. De rit zelf voert langs dijken en kwelders. Stops zijn er bij ‘de kolk’, waar in 1717 tijdens de Kerstvloed de dijk doorbrak, bij de kwelders en de Klutenplas.

Tours op de Waddenzee

Op donderdag 25 mei is er een Waddenexcursie met zandbankwandeling. Deze tour staat in het teken van Waddenzee Werelderfgoed en het verkennen van de drooggevallen zeebodem. Tijdens de twee Zeehonden vrijlaat tochten op zaterdag 27 mei zijn opvarenden live getuige van het uitzetten van een aantal gezonde zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving, de Waddenzee.

Voor een merendeel van bovengenoemde tochten en excursies is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kijk voor het volledige programma, tijden en boekingen op: www.zeehondencentrum.nl/het-centrum/hemelvaart

Cookieinstellingen