Dag examendag (3)

Foto: Openbaar domein

Het is examentijd. Dagelijks stuurt Jesse ons de blog “Dag examendag”. Vandaag de derde: Alweer een rekentoets?

 

Alweer een rekentoets?

In alle klassen moest ik een rekentoets maken. Dat ging mij wel redelijk af. Ik kan prima rekenen, maar die lange teksten daar word ik een beetje gek van. Die rekentoets heb ik gehaald, maar hij telt niet mee voor je slagen op de MAVO.

Gisteren had ik mijn wiskunde examen, tenminste dat dacht ik. Het examen was lang en leek echt wel op de rekentoetsen die ik eerder had gemaakt voor Sander Dekker. Erg veel verhouding moest je bereken, veel omzettingen van km2 naar m2. Dit waren typische vragen die ook in de rekentoets zaten. Bij dit soort vragen moet je goed lezen en de belangrijke gegevens onderstrepen of arceren.  Maar wiskunde kun je het niet echt noemen, vind ik. `

Het kan aan mij liggen, maar ik had het idee dat er heel veel onderwerpen niet terug kwamen in het examen. Ik miste de volgende onderwerpen: geen inhoudsberekening (op zich raar, want de formules kreeg je wel), geen aanzichten tekenen, geen coördinaten in de ruimte en ook geen percentage berekenen. Ik moest wel 1 tekening maken en dat was een prachtige rechte lijn.

Ik vond het een raar examen, het was veel lezen, veel schrijven en bijna de helft van mijn klasgenoten had het examen niet eens af. Degene die slecht waren tijdens de rekentoets zullen vast erg gebaald hebben.

Reacties