Iedereen enthousiast over ‘Natuurlijk Pieterburen’

Wethouder Kor Berghuis beleefde woensdag een mooie start van een prachtige middag in Pieterburen. In de ‘beleefspeeltuin in aanbouw’ bij de basisschool De Getijden in Pieterburen genoot hij samen met de kinderen en ouders van zelfgemaakte pizza uit de pizza-oven.

Vervolgens was er een korte uitleg wat er allemaal op en rond het schoolplein gaat gebeuren, als het wordt omgetoverd naar een beleefschoolplein. Er zal gebruik worden gemaakt van zoveel mogelijke natuurlijke materialen. Verbinding maken met de aangrenzende speeltuin. Daarna mocht Berghuis met de kinderen een bouwbord onthullen.

Vervolgens werd er onder leiding van Wigbold Wierenga een ommetje gemaakt naar het Zeehondencentrum, waar de komende maanden een natuurspeelplaats wordt gerealiseerd. 

“Een mooie samenwerking tussen basisschool De Getijden en de Zeehondencentrum om er samen ‘Natuurlijk Pieterburen’ van te maken. Ik heb op deze prachtige zonnige middag alleen maar enthousiaste kinderen en volwassenen gezien”, aldus een tevreden wethouder Berghuis.

Reacties