Koningskinderen genieten bij DoeZoo

Afgelopen zaterdag was het groot feest bij Doezoo in Leens. Vereniging Dit Koningskind, afdeling Het Hoogeland, had een gezellige, leerzame dag georganiseerd voor mensen met een beperking/ mogelijkheden. 

Vereniging Dit Koningskind 

Vereniging dit Koningskind is een landelijke vereniging voor christenen met een beperking en allen die bij hen betrokken zijn. De vereniging, gesteund door bijna 20.000 leden en donateurs, maakt zich sterk voor de integratie van mensen met een beperking in kerk en samenleving. Er wordt gewerkt vanuit bijbelse principes, zoals beleden in de gereformeerde kerken.

De organisatie

Gasten

Meer dan honderd, overwegend jonge gasten werden in een grote partytent verwelkomd met vrolijke melodietjes van muziekgroep De Notenkrakers. Na de openingswoorden van Emma van Dijk, voorzitter van afdeling Hoogeland, voorzitter van het regionaal bestuur zwermden de gasten uit over het mooie Doezoo-terrein, op zoek naar aaibare dieren, lekkere hapjes, mooie speeltoestellen en gezelligheid. Overal waar je keek zag je lachende gezichten en genietende kinderen.

Met mogelijkheden 

In zijn welkomstwoord had Doezoo-eigenaar Ton al benadrukt dat je eigenlijk niet moet spreken over ‘mensen met een beperking’ maar over ‘mensen met mogelijkheden’ en ook dat werd duidelijk tijdens de activiteiten.

Ton van de Made

Bram

In de partytent was het Bram die de nodige aandacht kreeg door zijn enthousiaste reageren op de muziek van de Notenkrakers. Het was een vertederend beeld dat Bram, gezeten op de grond, zich zo onbekommerd vermaakte.

“Bram gaat helemaal op in de muziek, daar geniet hij zo van. Of hij de indrukken die hij vandaag opdoet meeneemt naar huis, ik weet het niet, maar kijk nu eens naar hem, hij geniet met volle teugen” zegt zijn moeder wijzend naar Bram, die met zichtbaar genoegen zijn hotdog naar binnen hapt.

De MarneNieuws mocht aanwezig zijn bij deze bijzondere dag en maakte het volgende filmverslag.

Reacties