Tentoonstelling “Herinnering” van Ellen Meereboer in kerk van Zuurdijk

Foto: Rijksmonumenten.nl

Tentoonstelling in de kerk van Zuurdijk, 13 mei t/m 11 juni.

Een eerbetoon aan Ellen Meereboer, die als fotograaf op Zuurdijk woonde en werkte, en die in juni 2016 op 47-jarige leeftijd overleed. Thema: herinnering. De foto’s die Ellen Meereboer maakte, ‘werken’ namelijk als herinneringen; op een bijzondere manier reiken ze voorbij hetgeen ze tonen.

‘Ik betreed een kleine verlaten boerderij aan de ruige kust van West-Ierland. Loop door wat eens de woonkamer was. Er zijn ook schapen in het huis, een paar lammeren zitten in de keukenkast.  Het servies staat er nog in. Als ik het onopgemaakte, inmiddels doorgezakte bed ontdek, staat mijn hart even stil. Diep geroerd  ervaar ik een enorme schoonheid. Dit zijn beelden die ik wil vastleggen en wil koesteren. Het is een zoektocht naar de schoonheid van de eenvoud, het sobere, het doorleefde. Hiervoor trek ik erop uit, graag alleen, waardoor ik volledig in het fotograferen kan opgaan. Het liefst naar desolate gebieden in Ierland, Schotland en dichter bij huis; het platteland van Groningen.’

De tentoonstelling is te zien van 13 mei, Nationale Molen- en Orgeldag, t/m zondag 11 juni. De kerk is open van 10.00 tot 18.00 uur.

Op 13 mei om 10 uur wordt de tentoonstelling geopend met orgelspel van Rolf Wassens, molenaar en organist.

Vanaf 10.30 uur gaat de Zuurdieksterdag los, met de welbekende pannenkoeken en mosterdsoep in Molen de Zwaluw. De kerk met het Rohlfing-orgel doet mee aan de orgeldag en wordt een aantal malen door deelnemers bespeeld.

Cookieinstellingen