Zeehondencentrum Pieterburen partner van FC Groningen Junior Club

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen

Sinds deze week mag Zeehondencentrum Pieterburen zich partner noemen van de FC Groningen Junior Club. Een mooie kans om sport, jeugd en natuur samen te brengen. De eerste uiting van het partnerschap is morgen tijdens de Junior Club Dag in MartiniPlaza. De Experience Caravan van het Zeehondencentrum laat hier de jeugd op unieke en educatieve wijze kennismaken met de zeehond en zijn leefomgeving, de Waddenzee.

De Junior Club Dag is dé dag waarop zo’n 1000 clubleden en hun ouders samenkomen, en geheel in stijl van voetbal een geweldige dag gepresenteerd krijgen. Zo worden er techniek trainingen gegeven, is er Freestyle voetbalshow van Tom Vegter en tussen 14.00 en 16.30 uur is de eerste selectie ook aanwezig. Daarnaast is er stormbaan, zijn er schminkers en een aantal interessante en leuke attracties.

De Experience Caravan van het Zeehondencentrum neemt de jeugd mee naar de wereld van de zeehond. Via een VR-presentatie kan er gezwommen worden met zeehonden, er is een quiz en een film over de Waddenzee. Het ‘animatie’ team leert de kinderen alles over hoe zeehonden zich voortbewegen, hoe hard ze kunnen zwemmen en hoe lang ze onder water kunnen blijven. Een schone Waddenzee helpt de zeehond fit te blijven. In de caravan wordt daarom ook aandacht besteed aan hoe je zelf bij kunt dragen aan een schone zee.

Zeehondencentrum Pieterburen is ontzettend blij met het partnerschap met FC Groningen Junior Club. “Op deze wijze kunnen we jeugd, sport en natuur op geweldige wijze koppelen”, aldus Niek Kuizenga, directeur van het Zeehondencentrum. “Educatie, gezondheid en duurzaamheid zijn ook de drie meest relevante thema’s voor de toekomst van Nederland. We hebben met de FC Groningen Junior Club afgesproken dat we op verschillende van hun events aanwezig zijn dit jaar. Ook gaan we kijken of we een sportief evenement in Pieterburen kunnen organiseren. We willen zo veel mogelijk jeugd kennis laten maken het grootste roofdier van Nederland, maar ook met de omgeving waar hij zich als een vis in het water thuis voelt, de Waddenzee”.

De Junior Club Dag is woensdag 3 mei van 12.00 uur tot 16.30 uur in MartiniPlaza. De Experience Caravan is te vinden op het plein van de standhouders vlakbij de spelersbus van FC Groningen.

 

Cookieinstellingen