Hoofdrol voor marimba op Oranjeconcert van Wilhelmina Leens

Op 27 april houdt CMV Wilhelmina Leens haar traditioneel Oranjeconcert met percussionist Ido-Gerard Kempenaar.

Een prachtige afsluiting van de Koningsdag 2017. Hét Oranjeconcert van Wilhelmina Leens!

De Chr. Muziekvereniging “Wilhelmina” uit Leens is een Fanfare die uitkomt in de derde divisie en staat onder leiding van dirigent Bienze IJlstra. Momenteel heeft de vereniging  50 leden inclusief  haar leerlingen. Deze leden zijn er in alle leeftijden, van de basisschool groep vijf tot aan reeds gepensioneerd. Bij Wilhelmina maken we samen de muziek. Wilhelmina treed meerdere keren per jaar op maar het Oranjeconcert is al vele jaren hét top evenement van het jaar.

Net als voorgaande jaren laat Wilhelmina een topartiest het podium betreden. Dit keer is dat percussionist Ido-Gerard Kempenaar op onder andere marimba. Een marimba is een melodisch slaginstrument met houten staven. De bijzondere klank, het schouwspel van de bespeler en de frivole melodieuze muziek maken het tot een waar spektakel voor zowel oor als oog. Meestal staat de marimba achter het orkest, maar deze zal nu op de voorgrond staan. Wilhelmina zal Ido-Gerard hierbij begeleiden. Verder bespeeld Kempenaar deze avond ook de vibrafoon, pauken en multipercussion.

Apeldoorn, 15 juni 2014
Concert in het Oranjepark in Apeldoorn door de trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van het koninkrijk.

 

Ido Kempenaar is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in de richting klassiek slagwerk, is tevens cum laude afgestudeerd in de studie HAFABRA directie en is nu dirigent van een tweetal fanfares en één brassband. Hij heeft mogen optreden met onder andere Cor Bakker, Mathilde Santing, Ernst Daniël Smit, Simone Lamsma, Brigitte Heitzer en Tania Kross en is drie keer Nederlands kampioen op de marimba geworden.

Ook zijn op deze bijzondere avond Lionel Richie, Marco Borsato en Michael Jackson van de partij en speelt Wilhelmina grote werken van o.a. Menno Bosgra en Johan de Meij. Ook speelt zij ‘Canzone per Sempre’ welke in opdracht van Wilhelmina is gecomponeerd door Rob Goorhuis. En het jeugdorkest zal zich presenteren.

Kortom: een attractief concert met inspiratie voor de komende zomer en een mooie afsluiting van een feestelijke dag.

Kaarten €10,00 in de voorverkoop bij Schoenmode Zuidema Leens of via [email protected] ,

€12,50 aan de zaal. Kinderen €5 respectievelijk € 7,50 en kinderen t-m 11 jaar gratis.

27 april, 20.00u in de Andreaskerk, Valge 22 te Leens.

 

Cookieinstellingen