Wildwest taferelen tijdens achtervolging N361

Foto: Foto: Screenshot routeplanner

Een automobilist heeft afgelopen nacht, tijdens een bijna 50 kilometer durende achtervolging, die begon op de Rijksweg in Groningen en eindigde in het Friese Morra, voor wildwest taferelen op de N361 en aanliggende dorpen gezorgd toen hij aan een aanhouding door de politie wilde ontkomen.

De automobilist, een 22-jarige automobilist uit Hoogezand, die waarschijnlijk onder invloed van drugswas, negeerde op de Rijksweg een stopteken, stak zijn middelvinger op tegen de politiemensen en ging er als een speer vandoor richting Winsum.

Meerdere politieauto’s werden ingezet en in Winsum werd geprobeerd om de Hoogezandster met dwang te stoppen. De poging leverde niet het gewenste resultaat, de 22-jarige reed opzettelijk tegen een politieauto aan en vervolgde zijn ontsnapping richting Leens.

De achtervolging ging een tijdje door tussen de dorpen Mensingeweer – Eenrum – Leens. Er werd met hoge snelheden gereden en veel risico’s genomen en de politie besloot een andere strategie te gaan volgen. De surveillanceauto’s werden teruggeroepen, de achtervolging werd ogenschijnlijk gestopt, maar een onopvallende politieauto bleef de Hoogezandster volgen, die koers zette richting Lauwersoog. Nabij Lauwersoog reed de man de zeedijk op, maar op het moment dat de politie tot aanhouding wilde overgaan reed de man tegen een hek en ontsnapte wederom.

Uiteindelijk kwam de bestuurder op de Lauwersseewei (N361) ter hoogte van het Friese dorpje Morra met zijn auto in de berm vast te zitten. Nadat hij weigerde uit te stappen werd door de politie een autoruit ingeslagen. Vervolgens moest er pepperspray gebruikt worden om de man, die zich hevig verzette, te kunnen aanhouden.

Na aanhouding werd de 22-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man weigerde medewerking aan een bloedproef en werd ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

 

*De politie had een melding gekregen dat de man drugs had gebruikt en in zijn auto was weggereden. De melder was bang dat hij een ongeluk zou kunnen veroorzaken en had de politie gewaarschuwd.

Cookieinstellingen