‘André Kuipers zoekt contact’

Foto: NTR

‘Kuipers zoekt contact’ is het verslag van de persoonlijke zoektocht van ruimtevaarder André Kuipers naar het antwoord op de vraag die de mens altijd heeft geïntrigeerd: Zijn wij alleen in het heelal, of krioelt het er van het leven?

In vijftig minuten scheert het programma langs vragen als: hoe waarschijnlijk is het dat er elders leven is? Hoe zoeken we daar naar? Wat kunnen we verwachten van die zoektocht? En ook: hoe zal dat leven er uit zien als we het eenmaal hebben gevonden? Groene mannetjes, of iets heel anders, iets wat letterlijk onvoorstelbaar is zelfs? En niet in de laatste plaats: wat zou er op aarde veranderen als we eenmaal zeker weten dat we niet alleen zijn?

Van jongs af aan is André Kuipers gefascineerd door de mogelijkheid van buitenaards leven. Hij vertelt hoe die fascinatie is ontstaan en wie en wat hem inspireerden. Ook neemt hij ons mee naar de boekwinkel waar hij als kind zijn eerste science fiction boekjes kocht.

In de Verenigde Staten wordt veel onderzoek gedaan naar buitenaards leven. Zo is er het Breakthrough Listen Initiative, waarbij groots wordt ingezet op het ontvangen van signalen van leven diep in de kosmos. Wat levert zulk onderzoek op? André maakt een rondgang langs toonaangevende instituten en belicht de meest recente ontdekkingen en inzichten.

Anton Teuben

Ter promotie van het programma was André Kuipers deze week te gast bij Jeroen Pauw. N.a.v. dat programma stuurde Anton Teuben het volgende bericht:

“Mijn naam is Anton Teuben en ben 32 jaar UFO meldpunt  en klokkenluider. Ik heb met zeer veel verontwaardiging gekeken naar de uitzending met André Kuipers en dat hij nog steeds op zoek is naar het wetenschappelijke bewijs dat we niet alleen zijn. Het bewijs en de feiten liggen voor zijn- en jullie neus en laten we ons eens afvragen wie bepaalt wat bewijs is.  Vraag hem b.v. eens wat dit voor objecten zijn die vele tienduizenden noorderlingen met regelmaat zien vliegen en waarvan gemeentebestuurders, politie en regionale media al sinds 2002 op de hoogte zijn http://winsum.nieuws.nl/nieuws/20170328/ufos-boven-winsum/ en http://winsum.nieuws.nl/nieuws/20170404/meer-ufo-winsum/  Een voorbeeld uit duizenden in de laatste 15 jaar. Tevens kan ik jullie verwijzen naar de plekken waar je moet zoeken b.v. deze, wat voor mij de trigger was om Rusland te bezoeken, maar het kan dichterbij. Meer weten? www.antonteuben.nl

Uitzending van ‘André Kuipers zoekt contact’: donderdag 20 april om 21.15 op NPO 1

De trailer van het programma is aan De MarneNieuws ter beschikking gesteld door NTR.

Reacties