Door TomTom misleide chauffeur gokt………en gokt mis.

Vier dagen nadat een Duitser met z’n Beetle vast was gelopen in de zware Noord-Groninger klei bij Mensingeweer, was het woesndagmiddag een vrachtwagenchauffeur uit Apeldoorn die met z’n combinatie op exact dezelfde plek strandde.

Hij had gelost in Pieterburen en z’n TomTom had hem komende vanuit Eenrum door Mensingeweer geleid (misleid) over de oude N361.

Bewegwijzering op de rotonde ontbreekt (nog steeds)

Even buiten Mensingeweer bemerkte de chauffeur dat hij niet verder kon en gokte de oversteek naar de nieuwe N361 via de droog ogende stuk grond tussen beide wegen. De sporen die daar waren te zien gaven hem het gevoel dat er al meer voertuigen langs waren gegaan en dat het met een ‘lege combi’ wel moest lukken. Niet dus !! Halverwege kwam hij vast te zitten, waarop naar hulp werd gezocht. Die was snel gevonden, maar door ingrijpen van een passerende ambtenaar van de provincie zag de ‘redder in nood’ er ineens toch van af.

Ondertussen kwam een wagen van bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk even aan. Hij had zojuist een legervoertuig opgehaald.

“Baas komt er zo aan”

Hij verzekerde dat z’n baas zo langs zou komen, die moest alleen nog even een auto wegbrengen. En ja hoor, een paar minuten later passeerde een andere wagen van Poort met een busje erachter. Het was inmiddels al tegen half vijf, ruim drie uur nadat de trucker vast was komen te zitten, dat hij dan uiteindelijk ‘in no time’ los getrokken werd.

Eindelijk hulp

“Misschien toch maar even de TomTom up-daten”, aldus de chauffeur.

 

 

 

 

 

 

Reacties