SRV-man Adolf Schaap 40 jaar op de wagen

Foto: Berto Merx

‘Wat is dat nou?’ laat een verbaasde Adolf Schaap zich ontvallen, als de voorzitter van dorpsbelangen Wehe-den Hoorn de wagen binnenkomt met een bos bloemen. Dat had de SRV-man uit Ulrum niet verwacht toen hij vandaag volgens vaste routine om kwart over drie in Wehe zijn eerst stop in het dorp maakte.

Dorpsbelangen voorzitter Eric van der Klei feliciteert de SRV-man: ‘Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat je bent begonnen met de rijdende winkel. Namens dorpsbelangen van harte gefeliciteerd en dat je nog jaren door mag gaan.’ De beduusde Adolf krijgt een oorkonde van dorpsbelangen uitgereikt om dit jubileum te bevestigen.

Van der Klei: ‘We zijn in Wehe heel blij met zo’n voorziening als de SRV-man. Voor veel ouderen is dit een uitkomst. Veel van hen zijn niet in staat om regelmatig naar de supermarkt in Leens te gaan. Wat ook belangrijk is, is het feit dat er steeds meer ouderen in het dorp wonen. De rijdende winkel is een zeer belangrijke voorziening. We hopen dat hij nog jaren doorgaat.’

Over deze wens is Adolf wat bescheidener: ‘Ik hoop dat vijftig jaar te halen is.’

Was Eric van der Klei de eerste klant in Wehe die Adolf in het zonnetje zette, hij werd opgevolgd door andere klanten die adolf in het zonnetje zetten. Met cadeautjes, en vlaggen, felicitaties. Officieel heet de winkel wagen Adolf Schaap Versmarkt. Maar er is niemand die het zo noemt. De SRV-wagen van Adolf, dat is het begrip dat al 40 jaar in het geheugen zit van iedereen.

Reacties