Kolibri van Warfhuizen verliest roze trui in Ronde van Togo

Foto: DeMarneNieuws

Peter Merx raakte zaterdag de puntentrui kwijt in de ronde van Togo. Zondag eindige hij als tweede in een rondje om de hoofdstad Lomé.

Voor de ploeg Nederlanders in de Ronde van Togo was het zaterdag feest. Een ploeggenoot van de Kolibri van Warfhuizen demarreerde twee kilometer na het begin van de etappe. En bleef in een solo van drie uur het peloton vooruit. Merx won de sprint van het peloton. Echter dit was onvoldoende om de puntentrui voor de sprinten te behouden. De tussensprints werden allemaal gewonnen door de voorop rijdende ploeggenoot en Merx kon niet voldoende punten verzamelen om zijn positie te behouden.

Valpartij in de straten van Lomé

Zondag reden de renners in Lomé, de hoofdstad van het West-Afrikaanse land, een omloop. In deze laatste rit van de Ronde van Togo werd Merx weer tweede in de sprint van het peloton.

Terugblikkend op de hele wedstrijd zegt hij: ‘Ik had heel graag een wedstrijd in Afrika willen rijden. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het was verschrikkelijk heet, maar goed, daar heeft iedereen last van. Ik heb enkele Afrikaanse renners gezien, die echt goed waren. Over mijn eigen resultaten en de prestaties van de ploeg ben ik heel tevreden. Het is jammer dat ik de roze trui voor de sprintpunten niet heb kunnen behouden. Dat was een mooi truitje geweest voor in mijn verzameling.’

Reacties