SPRING 2017 he-le-maal te gek !!!

SPRING 2017 is er eentje die niet snel zal worden vergeten. In de feesttent op het trainingsveld van de plaatselijke voetbalvereniging was het dit weekend feest. Groot feest . Marco Kramer stortte zich zondag voor DeMarneNieuws in het feestgewoel en was na afloop lyrisch !!

Zondag stond de ene na de andere reactie op social media over de Ainrommer Oavend. “Leuk”, “Prachtig”, “Genoten”, “Gezellig”. Zo maar een paar kreten die voorbij kwamen. Feestorkest Butterfly, het Ainrommer Shantykoor, Gré Parelmoer en dweilorkest De Utlopers hadden zaterdag dus een gezellige avond verzorgd voor het publiek aan de lange, volle ‘biertafels’ in de feesttent.

Wazige blikken…….

Het was een avond  vol “Zing’n, bloazen, schoeveln en daanzen”, uiteraard afgewisseld met de nodige (alcoholische) drankjes.

’s Middags was er voor de jongere jeugd al een leuke middag georganiseerd.

Muziek en springkussens voor de jeugd

Zondagavond, in een afgeladen tent, kwamen tal van artiesten op de bühne.

SPRING-voorzitter Thomas Benes en Frans Duijts

Zo was Frans Duijts (voor zijn optreden zie op Facebook SPRING, klik hier) gecontracteerd voor de 20ste editie van SPRING en beklommen ook Het Feestteam en coverband PPM het podium. Een gekkenhuis was reeds gecreëerd, met nog een laatste optreden in het verschiet……en wat voor een!

Het Feestteam

Als slotact stond The Dirty Daddies op het programma, wat een schot in de roos bleek. Met alle respect voor de andere artiesten, “save the best for last ” zullen we maar zeggen. De 7-mans formatie had het publiek al bij de eerste akkoorden voor zich gewonnen en gaf zich daarna helemaal. Hetzelfde gold voor het publiek, dat uit volle borst meezong en SPRINGend de vloerplaten deed golven. Na een spetterend optreden werd er door de band dan ook nog gehoor gegeven aan het “We want more, we want more!”, zodat SPRING 2017 iets later dan gepland in stijl werd afgesloten.

The Dirty Daddies

Gelezen op de Facebook-site van The Dirty Daddies: “Er gaat niets boven Groningen? Ow ja zéker wel! Spring Eenrum ging er vannacht vol tegenaan, het was elke kilometer dubbel en dwars waard!”

Iedereen had een geweldige avond gehad. de reacties op Facebook waren dan ook louter positief.

Zo ook Thomas Benes, voorzitter van SPRING: “Al 20 jaar weet Spring Eenrum de feesttent op haar grondvesten te laten schudden, en ook deze editie was er weer een voor in de geschiedenisboeken. Met de Derde Ainrommer Oavend op zaterdag als startschot van het hele feestweekend knalden we er direct lekker in. Een kleine 500 man wist die avond de tent te vinden en werden vermaakt met optredens van dweilorkest de Utlopers, het Ainrommer Shantykoor, orkest Butterfly en Gré Parelmoer. Als mensen van boven de 70 jaar op zo’n avond op de tafels staan te dansen, daar doe ik het voor!

Op zondag mochten we zo’n 1300 man in de tent verwelkomen. Vooral PPM-band kreeg de tent goed los. Het is hier nog een redelijk onbekende band, maar we kregen er goede reacties over. Daarnaast was Frans Duijts een groot succes en wisten The Dirty Daddies de boel ook flink op stelten te zetten. Ook het Feestteam, die we nu voor de derde keer op Spring hadden, maakte er een compleet gekkenhuis van.

Bestuurstechnisch gaat het ook steeds beter. We hebben een strakke organisatie, en een club supergoede vrijwilligers. Iedereen staat een week lang klaar om te helpen, en daar ben ik echt trots op. Het werkt als een geoliede machine. Super om te zien dat bijna 30 mensen altijd klaar staan om dit evenement neer te zetten.

Ik kijk terug op een prachtig weekend!

“We are red, we are black, we are Ainrom stoapelgek, lala la laaa, la la laaa, la laaaaaa !!”, klonk het nog even bij het verlaten van het feestterrein. Geheel passend bij deze avond. Het was te gek !! Op naar SPRING 2018.

Foto’s (zondag), film en tekst: Marco Kramer

Foto’s zaterdag: Spring

Filmpje Frans Duijts: DPS audio

Reacties