Kaarsenmakerij Eenrum streeft met menora naar Guinness Record

Foto: Kaarsenmakerij Wilhelmus

Het is allemaal nog in de fase van plannen ontwikkelen. Maar als alles goed gaat, staat de Eenrumer kaarsenmakerij Wilhelmus na de zomer in de lijst van wereldrecordhouders. Met de grootste kaarsen waar ter wereld ook gemaakt. In de onlangs verworven menora, de zevenarmige Joodse kandelaar.

Ilse Zijlstra, eigenares van de kaarsenmakerij, legt uit wat het plan is. ‘We moeten alles nog uitzoeken, maar we gaan ervoor om het Guinness Book of Records te halen met de grootste kaars ter wereld. De menora gaat van de recordpoging deel uit maken. Hoe precies weet ik nog niet. Ik weet ook nog niet waar de kandelaar komt te staan. Het plannetje is er, nu moeten we de details verder uitwerken en uitvoeren. Reken er maar op dat dit pas na de zomer klaar is.’

Het idee is geïnspireerd door de stunt die het bedrijf naast de kaarsenmakerij een aantal jaren geleden uithaalde. De buren, Hotel de Kromme Raaken, het zeer kleine hotel, haalde bij de opening in 1989 de grootste fles Beaujolais ter wereld uit Frankrijk naar dat hotelletje. En dat leverde enorme publiciteit op en een Guinness Book vermelding. En een vermelding als kleinste hotel ter wereld.

De menora werd gekocht van de gemeente Assen, die het gevaarte van zeven bij acht meter op de Kop van de Vaart in de Drentse hoofdstad plaatste ter gelegenheid van de tentoonstelling over de Dode Zee rollen in het Asser museum twee jaar geleden.  Ilse Zijlstra: ‘De menora moet eerst opgeknapt worden. En dan ligt er de uitdaging van het maken van de kaarsen.’

Overigens, eerder meldden we dat Klaas Smit, toeristisch ondernemer, in Marum een pannenkoekhuis zou hebben. Voor de volledigheid zij vermeld dat deze ondernemer die Eenrum toeristisch op de kaart zette, een pannenkoektrein heeft in Marrum, bij Holwerd.

Reacties