Abrahams mosterd voor koning

Foto: Berto Merx

Zachtjes pruttelen de duindoornbessen op het vuur in de enorme ketel in de keuken van Abraham’s Mosterd Makerij en restaurant. Kok Paul roert de massa door elkaar.  De bessen zijn een van de ingrediënten van de Oranjemosterd die op tweede Paasdag wordt gelanceerd.

Trots toont Wendy Boonstra  van het museum en restaurant de voorbereiding van de speciale mosterd die ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koning Willem Alexander wordt uitgebracht. ‘We hebben geprobeerd om er een koninklijke titel aan te verbinden, maar de erkenning daarvoor heeft zoveel voeten in de aarde dat we dat maar hebben laten zitten. Nou ja, Abraham’s Mosterd Makerij die een mosterdje speciaal vervaardigd heeft voor de 50-jarige koning is al mooi genoeg.’

Wendy laat me een proeve van het eindresultaat zien. ‘ De kleur oranje komt echt van de duindoornbessen,’ zegt ze. ‘Er zit geen greintje kleurstof in.’

Cookieinstellingen