Subsidie voor zonnepanelen Hogelander Energie Coöperatie 

Foto: solar-leiden.nl

Het in februari opgerichte Revolverend Fonds Groningen heeft de eerste aanvragen voor subsidies toegekend. Onder de projecten subsidie voor de aankoop van zonnepanelen door de Hogelander Energie Coöperatie.

De provincie schrijft in het persbericht: 

De Hogelander Energie Coöperatie die samen met de GrEK en projectbureau Ecoop een zonnedak van ruim zeshonderd zonnepanelen realiseren in Wehe den Hoorn hebben een lening gekregen van het fonds.

“De lening van 15.000 euro is voor ons een mooie start om ook andere partijen mee te krijgen in de financiering” vertelt Raymond Kruyer van projectbureau Ecoop. “Door subsidies en andere vormen van financiering is het ook voor mensen met een kleine beurs mogelijk om mee te doen. En dat is juist wat we willen, want alleen samen is de energietransitie mogelijk”, aldus de heer Kruyer.

Over het fonds

Het Revolverend Fonds Groningen is een fonds met daarin 25 miljoen euro voor maatschappelijke initiatieven. Het geld wordt verstrekt in de vorm van een lening, zodat als het geld eenmaal is terugbetaald met rente of rendement, het terugvloeit in het fonds en weer opnieuw gebruikt kan worden. De initiatieven moeten gericht zijn op zorg, leefbaarheid of energie en zijn alleen in te dienen door bedrijven, overheden, organisaties, stichtingen en coöperaties. Particulieren kunnen niet bij het fonds aankloppen.

Reacties