Donderdag 20 april “Still Alice”

Foto: alzheimercafé winsum e.o.

Donderdag 20 april wordt in het Alzheimer Café Winsum e.o. de Oscar winnende film “Still Alice” vertoond. In deze film staat Alice Howland centraal, die haar leven goed voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke man, drie volwassen kinderen en een prestigieuze baan als taalwetenschapper op Harvard University. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt.

Ze vergeet afspraken, valt in de herhaling tijdens presentaties en verdwaalt tijdens haar standaard hardlooprondje. Al snel blijkt dat Alice de ziekte van Alzheimer heeft, ook al is ze pas vijftig. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vormgeven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert.

In haar Oscar winnende rol belichaamt Julianne Moore op prachtige wijze de machteloosheid van haar personage. “Still Alice” maakt Alzheimer bespreekbaar zonder de gebeurtenissen te dramatiseren en toont niet alleen het fysieke lijden maar ook het verlies van de grip op het leven.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Donderdag 20 april bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.

Mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom.

U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-groningen.nl.

Reacties