Proef met Eerste Hulp Bij Rollator-pech in noordelijk Groningen

Foto: RSR Rollator

Inwoners van de nieuwe gemeenten  Het Hogeland en die van Delfzijl, Appingedam en Loppersum kunnen straks voor kleine reparaties en onderhoud van mobiliteitshulpmiddelen allemaal terecht bij een mobiel servicepunt. Leverancier RSR, waar de gemeenten een contract mee hebben, zet hiervoor een bus in.

Het Mobiele Service Punt is begonnen in 2016 in enkele gemeenten. Inmiddels staat de bus in alle gemeenten op een vaste plek, op een vast dagdeel per twee weken. Het inzetten van de bus is een proef.

De eerste reacties zijn bijzonder positief, zo laat wethouder Joostens, van de gemeente Delfzijl, namens de gemeenten weten: ‘We zijn  blij met dit initiatief. Naast het telefonisch of per mail melden van een vraag of storing, kan men nu ook zonder afspraak terecht op een van de locaties waar het mobiele servicepunt staat. De eerste reacties van bezoekers zijn bijzonder positief. Er is onder andere veel vraag naar eenvoudige rolstoelen, het oppompen van een band en douchestoeltjes. Ook komt men er gewoon voor een gezellig praatje.’  De wethouder laat daarnaast weten dat ook inwoners die geen gebruik van de Wmo terecht kunnen bij de Mobiele Service Bus: ‘Voor al onze inwoners wordt het op deze manier makkelijker om zolang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. ’Om de twee weken staat de bus  op een vast dagdeel en vaste locatie In alle zeven gemeenten. ‘

Voor verdere informatie: www.rsr.nl

Reacties