Derde zege Young Talents: Olav Kooij wint in Genemuiden

Afgetekend won Olav Kooij zaterdag in Genemuiden de sprint van het peloton. Pakte de renner van het NWVG Young Talents Cycling Team vorig jaar hier de zevende plek in de Ronde van Noord-West Overijssel, dit keer dwong hij in de laatste 300 meter het peloton op de knieën, op een wegdek waar zelfs een SUV door de schokbrekers zou gaan.

Dit keer geen moordende wind in de wedstrijd op nationaal niveau, maar het werd er niet gemakkelijk door. Geen wind dan maar snelheid; de koers over 77 km werd afgelegd op 44 km per uur gemiddeld. In de finale liep de snelheidsmeter op tot 50.

Met de zege van Olav heeft het Young Talents Cycling Team nu drie overwinningen in het nauwelijks begonnen seizoen ingeboekt.

De andere bikkel in het team, Axel van der Tuuk, kreeg bij het ingaan van de finale ernstige materiaal pech. Mike Schuch reed zich mooi naar een 30e plaats; Lars Klugt haalde, door de vele valpartijen gehinderd, plaats 51. Hans Pieter Binnema eindigde op plek 98. Lars Klugt haalde, door de vele valpartijen gehinderd, plaats 103.

Ploegleider Berto Merx: ‘Super prestatie, dubbel en dwars verdient, zeker na de overwinning van Olav vorige week in Huibergen. En een superieure sprint op het wegdek gelegd. Het is jammer dat Axel vlak voor de finale pech kreeg. Hij won een paar weken geleden de openingskoers van Schijndel en hij zou zeker een mooie klassering  hebben gereden.Het bewijst maar weer dat je een haas pas braden kunt, als je hem gevild hebt.’

Zondag reed Young Talenter Ingrid Huizing zich in het Duitste Börger naar de 20e plaats bij de junioren. Anna Nieuwenhuis pakte plek 27, gevolgd door Fleur Smith op plek 28. Fleur heeft net de schaatsen verruild voor de fiets. Ingrid en Anna starten woensdag in de vierdaagse Healty Ageing Tour die komende donderdag Baflo aan doet. Mike Schuch werd 30e bij de nieuwelingen, Hans Pieter Binnema reed zich naar plek 78. Lars Klugt werd drie keer door de talrijke valpartijen uit zijn koersritme gehaald en moest zich tevreden stellen met plaats 103. De in grote koersen debuterende Dirk Jan Binnema  streed zich moedig naar plek 120. Bij de junioren reed Sven de Haan zich keurig naar plek 25, gevolgd door Max Grave op 27 en de van een blessure herstellende Sjoerd Hollander uit Garrelsweer eindigde op plaats 39.