Gezellige Tulpen Fair in Kruisweg

Het heeft wel iets, een vlakte van nauw in het gelid staande tulpen, op het punt van bloeien, soms de bloem als een nieuwsgierig puntje uit de bladeren koekeloerend. Het is slechts een kas met tulpen in Kruisweg, de kas van kweker Johan Pauzenga.

Zo’n duizend man publiek werd er zaterdag verwacht bij de vier bollenkwekers in Kruisweg voor de vierde aflevering van de Tulpen Fair.

Johan Pauzenga

 

Johan Pauzenga: ‘Jaren geleden was er een dorpsfeest en dorpsbelangen vroeg ons daar aan mee te doen. De kassen van de vier bedrijven zijn eigenlijk grote gesloten gebouwen en het zou zo aardig zijn als we een keer een open dag zouden houden voor het dorp. Dat was het idee. Na de eerste keer is dat verder uitgegroeid, er zijn andere ondernemers bij betrokken, mensen die hier hun hobby laten zien, het is uitgegroeid tot een mooie manifestatie die we om de twee jaar houden.’

 

De kwekers demonstreren het verwerken van snijtulpen, een schilderes verkoopt eigen werk, mooie exemplaren van konijnen en andere kleine huisdieren worden getoond. Een snoepgoedkraam, een fietsenhandelaar, het is kleinschalig en gezellig.

En natuurlijk heel leuk voor de kinderen is het ritje in de tuk tuk, de Indiase brommerbak.

 

Tekst + foto’s: Berto Merx

Reacties