Overige clubs gemeente De Marne

FC LEO speelde zaterdag gelijk tegen de nummer twee in 4C. In Leens wist het team van coach Gerke Kersaan RWF (Frieschepalen) op 0-0 te houden.

Hoe verging het de andere clubs in onze gemeente?

ZEESTER – VVT

Zeester doet het de laatste weken niet onaardig. Oké, er had vorige week gewonnen moeten worden in Ulrum, maar dat lieten de Zoutkampers na. Dit keer kwam VVT (Twijzelerheide) op bezoek op sportpark Toercamp. Uit had het team van coach Willem Pettinga al gewonnen (2-4).

Dit keer werd het 3-1 voor de rood-witten. Aanvoerder Danny Beerda zette zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong. Tien minuten na rust verdubbelde Jasper Nienhuis de score 2-0. Hierna deden de bezoekers iets terug, maar was het topscorer Vince van der Veen die zijn ploeg vijf minuten voor tijd in veilige haven loodste, 3-1.

OKVC – VVSV ’09

VVSV ’09 had zichtbaar vertrouwen geput uit het gelijkspel van vorige week (1-1 tegen Zeester). En terecht, want met de strijd die in de derby werd geleverd kunnen de Ulrumers het ook andere ploegen  erg lastig maken. Zo ook de nummer 5 op de ranglijst, OKVC, dat strijd voor de promotiekansen. En zo geschiedde………

In Oldehove werd het slechts 1-0 voor de thuisploeg, dat in Ulrum nog ruim had gewonnen (1-5). Jelmer Korf was in de 36ste minuut de doelpuntenmaker voor de ‘Olhoofsters’.

WOLTERSUM – VV KLOOSTERBUREN

kloosterburen pakte zondag weer eens de volle buit. In Woltersum won het team van trainer Pieter Oosterhuis met 1-4. Joost Gerdez zette zijn ploeg al in de 11 minuut op voorsprong en Jasper Wiersum verdubbelde de score na een kleine half uur spelen. Kort na rust was het Rick de Schutter die de laatste hoop van Woltersum aan flarden schoot (0-3). Tien minuten voor tijd maakte Japser Wiersum zijn tweede van de middag, voordat de thuisploeg nog tegen scoorde, 1-4.

VV EENRUM – FROOMBOSCH

De keeper met weer eens een clean sheet, de spits die na een tijdje droog gestaan te hebben het net weer weet te vinden en een tegenstander die nauwelijks kansen krijgt. Kortom: een regelmatige 3-0 overwinning voor Eenrum tegen Froombosch.
Nadat hij vrij voor de keeper nog een grote kans onbenut had gelaten bracht Adem Secer met een droge knal vanaf twintig meter de thuisploeg na 25 minuten op een gezien het spelbeeld terechte voorsprong. Kort daarna raakte Michel Maggi de paal en mocht de thuisploeg wellicht van geluk spreken dat de uitblinkende Milan Rutkowsky niet zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor er met elf tegen elf en een 1-0 stand gerust werd.
Bij de enige maal dat de bezoekers echt gevaarlijk werden, na een hoekschop werd de lat geraakt waarop de rebound door doelman Brontsema met een reflex gered werd, was het voor de marnebewoners even billen knijpen. Daarna kwam de overwinning niet in gevaar. Helemaal niet meer nadat Adem Secer, goed voor zijn man komend, een lage voorzet van Michel Maggi had binnen gewerkt. Een memorabel moment voor de spits. Het was zijn 200e competitiedoelpunt. Hij deed er 14 jaar over om deze mijlpaal te bereiken, waarvan 13 jaar als speler van Woltersum.
In de 77e minuut werkte Nick Rijzinga nog onberispelijk een strafschop binnen, toegekend nadat hij zelf onderuit getrokken was binnen de beruchte lijnen, daarbij de eindstand op 3-0 bepalend.

De maand april wordt voor de roodbaadjes allesbepalend qua eindrangschikking. Liefst zes maal moet Eenrum in actie komen, te beginnen komende zondag in en tegen Warffum, dat dan voor zijn laatste kansen vecht.

Verslag: VV Eenrum