Helleborusdagen De Klein Plantage

Foto: DKP

Op 11 en 12 maart zijn er ‘Helleborusdagen’ bij Kwekerij De Klein Plantage in Eenrum, 3 en 4 maart is de voorverkoop hiervan voor alle popelende tuinvrienden.

De Kleine Plantage in Eenrum bestaat sinds 1986 en is gespecialiseerd in vaste planten, éénjarige planten, rozen en clematissen. De kwekerij heeft een schitterende, strak vormgegeven tuin die van de kwekerij wordt gescheiden door in een recht geometrisch patroon aangeplante hagen. De bezoeker vindt er borders, moerbedden en specifieke tuinen en in het achterste deel is sprake van een lossere architectuur met schaduwtuinen. De eerste indruk is er een van rust. Wie de tijd neemt om door de tuin te dwalen zal merken dat er van alles te ontdekken is.

Op de kwekerij zijn de planten geordend naar kleur en binnen de kleur staan ze zoveel mogelijk op alfabet. Er is gekozen voor de hoofdkleuren: blauw, roze, geel, rood en wit. De schaduwplanten staan in een grote schaduwhal. Naast de vaste planten is er een ruime keus in clematissen, en vooral in de maanden maart, april en mei ook een grote keus in rozen.

De eigenaars Fleur van Zonneveld en Eric Spruit zijn echte tuinmensen en vanuit die interesse zijn ze ooit begonnen met kweken. Met vallen en opstaan en door kennisuitwisseling met collega kwekers, hebben ze in de loop der jaren hun vakkennis opgedaan en uitgebreid. Ze zijn trots op hun tuin en kwekerij en dat is in alles te merken.

Helleborusdagen 11 en 12 maart

Helleborus Orientalis mix

Uta Klingel en Andreas Luckhardt uit Duitsland zijn er met hun zelf geselecteerde Helleborussen. Een unieke mogelijkheid om prachtige en unieke variaties te kopen. Ook De Cruydt-hoeck is aanwezig. De kwekerij en de winkel zijn dan geheel op orde. Met man en macht is daar de afgelopen weken aan gewerkt.

 

www.dekleineplantage.nl

Reacties