Struunspeultoen krijgt rioolbuizen kado

De rioolbuizen die nodig zijn voor een konijnenburcht in de Zuurdiekster Struunspeultoen zijn vanmiddag (dinsdag, 22 februari) in het dorp afgeleverd. 

 

Tegen 13.00 uur was men naast het speelveld begonnen met het lossen van de buizen, dit onder toeziend oog van ‘sponsors’ Willem de Weert (De Weert Loon-Grondverzet), Gerard Greinder (RWE Eemshaven), Annette Broekhuizen (Dorpsbelangen, initiatiefneemster) en Annemarieke Aarts (Noord-Groningse Uitdaging).

Daarnaast waren ook een aantal buren en belangstellende dorpelingen op de ‘drukte’ afgekomen. Iedereen sprak zijn tevredenheid uit over wat er in de maak is in het dorp; de Struunspeultoen.

De benodigde buizen zijn door tussenkomst van de Noord-Groningse Uitdaging gevonden bij haar partner SBE (Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta). De SBE legde de vraag neer bij de maintenance groep van haar leden. Dit met een positief resultaat.

Annemarieke, Willem en Gerard

Eerste match 2017

De bemiddeling betekende voor de Noord-Groningse Uitdaging tevens de eerste match van 2017. Cultuurfonds RWE en De Weert Loon- Grondverzetbedrijf BV uit Spijk hebben ervoor gezorgd dat Zuurdijk de gewenste rioolbuizen heeft en verder kan met de Struunspeultoen met konijnenburcht.

Nadat alle buizen van de trailer waren, werd in het kerkje van Zuurdijk de mooie match (lees: samenwerking tussen de partijen) gepast gevierd.

 

 

Reacties