Julius Backer wint Prinses Christina Concours

Foto: Gerard Monté

Julius Backer uit Eenrum heeft zondag de eerste prijs gewonnen in de jongste categorie (12 tot en met 14 jaar) tijdens Prinses Christina Concours Groningen 2017. De jonge pianist won onder andere een masterclass bij een bekende musicus.

Ruim 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Noord in Groningen. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zij mochten zondag optreden tijdens de finale in de Kleine Zaal van De Oosterpoort. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door wethouder Paul de Rook.

De prijswinnaars met Julius (6e van rechts)

De 13-jarige Julius won naast de masterclass een optreden in de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest en deelname aan de Nationale Halve Finale op zaterdag 8 april in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Dominiqiue Seelen (viool) uit Assen werd tweede en Anna Maring (viool) uit Groningen derde.

Bij de ‘eervolle vermeldingen’ lezen we ook de naam Paulien Backer, klarinet (15 jaar, Eenrum)…………. het zit schijnbaar toch in de genen. 

Reacties