Douwe Hollenga nieuwe bestuurder waterschap

Foto: waddenzee.nl

Douwe Hollenga (68) is woensdagavond benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest. Hij gaat op het pluche zitten van Jan Bos die in januari zijn functie neerlegde vanwege gebrek aan vertrouwen.

De in de stad Groningen wonende Hollenga is een bekende persoonlijkheid in de bestuurlijke wereld van het Groningse. Hij was 16 jaar lid van de Provinciale Staten van Groningen; van 2007 tot 2011 was hij gedeputeerde. Zijn naam is verbonden met de fietsroute Kiek op Diek en de gebiedsinrichting Middag-Humsterland. Hij geniet ook faam als lobyïst in de wereld van landbouw, visserij en natuur. ‘Na mijn aftreden als gedeputeerde werd ik weleens gevraagd om hier en daar een klusje te doen. Ook vanwege mijn contacten in Den Haag. Op een bepaald moment moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en heb ik als beroep maar lobbyïst opgegeven,’ aldus Hollenga.

Binnen het dagelijks bestuur gaat hij zich bezighouden ‘met noordelijk Groningen, alles ten noorden van het Eemskanaal, ‘zegt Hollenga. Over de speerpunten van zijn bestuurderschap van Noorderzijlvest zeg hij:  ‘In alle bescheidenheid, ik ben pas een dag lid van dagelijks bestuur. Ik sta ervoor dat de lasten voor de burgers zo veel mogelijk beperkt blijven. Dat is de spanning tussen investeren in kwaliteit en de kosten daarvan.  Het andere belangrijke punt is de zorg om de aardbevingsbestendigheid van de waterkering in de binnen gebieden en aan de kust.’

Reacties