Groningers, kom op voor je prachtige provincie! 

Foto: Hans Marink

Daar waar de hoofdzakelijk bemoedigende woorden van domineeszoon uit Westernieland, grapjesmaker en geëngageerd mens Freek de Jonge de overwegend nuchtere Groningers tot nadenken over het verkwanselen van onze mooie provincie kunnen hebben gestemd, daar hebben Annemarie Heite en partner in het programma Jinek op een indrukwekkende manier Nederland laten weten hoe de Groningers slachtoffers zijn van de financiële, maar onverantwoorde dadendrang van NAM, Shell en ‘s lands schatkist.

Vooral de schrijnende beelden van onveilige kinderbedjes, de totaal ontredderde (inmiddels overleden) buurman Meulema, de niets ontziende sloopmachine die prachtige monumentale gebouwen doet vervagen tot stof, moeten zelfs de meest wegkijkende bestuurder toch hebben geraakt.

In het programma Jinek zegt Annemarie: “Maar al te vaak worden de mensen in Groningen ondertiteld en weggezet” en daar moet maar eens een eind aan komen, Groningers moeten zich eens helder en luidruchtig laten horen en zien. En dat kan! En het helpt, zeker zo vlak voor de verkiezingen!

Voorbeeld:  De documentaire De Stille Beving, over het leven van Annemarie, Albert en hun kinderen zou (onder druk van?) na de verkiezingen worden uitgezonden, maar na een waar Twitter-bombardement wordt de indrukwekkende documentaire nu toch op 4 maart bij NPO2 uitgezonden.(zie trailer onderaan dit artikel)

Op 7 februari is de beurt aan alle Groningers.

Freek de Jonge en de Groningen Bodem Beweging organiseren  (mede) onder het motto ONZE TOEKOMST, GAS TERUG een fakkeltocht.

Het persbericht: “In de aanloop naar de verkiezingen willen we in Groningen eensgezind een krachtig geluid laten horen onder het motto ONZE TOEKOMST, GAS TERUG! We roepen Stadjers, Ommelanders en alle solidaire Nederlanders op om mee te lopen. We willen de politiek laten zien dat Groningen geen geduld meer heeft voor beloftes, maar een oplossing wil. Laat je partijvlag en logos thuis en draag iets met de Groningse vlag of kleuren mee.

In de fakkeloptocht lopen naast gedupeerden, provinciale en gemeentelijke bestuurders, burgemeesters, ook die Groningers mee die trots zijn op hun Stad en Ommeland, en hier een veilige toekomst willen. Freek de Jonge spreekt na de fakkeloptocht en biedt ook zijn 9-puntenplan aan. Er treden Groningse artiesten op. Vertrek 19.30 vanaf de Vismarkt, Groningen.  Neem iedereen mee, kom allen!

 

https://youtu.be/3Fvt2nJv0Ns

Reacties