Burgers mogen stemmen over naam nieuwe gemeente

Foto: DeMarneNieuws

Als alles goed gaat, mogen de inwoners van de nieuw te vormen gemeente in noordelijk Groningen stemmen over de naam van deze gemeente die nu als werknaam Hogeland heeft.

Tot half februari kunnen de inwoners van de Marne, Winsum, Bedum en Eemsmond meedoen aan de prijsvraag die een speciale commissie organiseert om een naam voor de fusiegemeente te bedenken. Deze commissie kiest uit de inzendingen drie namen en over deze top drie wordt in maart een verkiezingsronde – digitaal en fysiek – gehouden waarin de bewoners van Hogeland hun voorkeur kunnen uitspreken. In mei stellen de vier gemeenteraden dan de nieuwe naam definitief vast.

De gemeenteraad van de Marne heeft dinsdag de  naamcommissie ingesteld. Leden zijn de waterschapsbestuurder Johannes Lindenberg , Stijn van Genuchten (museum Het Hoogeland), Michel Aaldering (Marketing Groningen), toeristisch ondernemer Rens Kalsbeek en een nog aan te trekken leerling van het Hogelandcollege. De andere gemeenteraden moeten zich hier nog over buigen, maar dat zal ongetwijfeld een hamerstuk zijn, zoals het in de raad van de Marne was.

Tekst: Berto Merx

Reacties