Jaap van der Ploeg nieuwe trainer vv Eenrum

Jaap van der Ploeg wordt de nieuwe hoofdtrainer van vv Eenrum. De Leenster is momenteel bezig aan z’n tweede seizoen bij zaterdag 5de klasser VVSV ’09 in Ulrum, waar hij onlangs ook nog bijtekende.

Daarmee krijgt Van der Ploeg het de komende seizoen druk. Er zijn meerdere trainers die twee clubs doen. Uniek is het dus niet, maar wel bijzonder, aangezien er niet veel trainers zijn die het willen.

Van der Ploeg is geen onbekende in de Noord-Groningervoetbalwereld. Hij was jaren actief als speler van FC LEO, waar hij ook als trainer later de scepter zwaaide en twee keer via de nacompetitie promoveerde. Daarnaast trainde hij o.a. Godlinze, Noordpool UFC en Corenos.

Druk

DeMarneNieuws legde het nieuwtje zondagmiddag, tijdens de wedstrijd Kloosterburen-Farmsum, voor aan een verraste Wim Nubé uit Eenrum. De oud-trainer van zowel VVSV ’09 als Eenrum daarover: “Ik heb ook ooit meerdere clubs tegelijk gedaan. Naast mijn eigen vereniging even een club in nood helpen. Dat is wel druk. Het is meer dan alleen maar doordeweeks trainingen geven en de coaching op de wedstrijddag. Er komt zoveel meer bij kijken.Daarnaast gaat het gewone werk door en moet ook het thuisfront er achter staan.”

 

 

 

Reacties