Info-bijeenkomst nieuwe SWS Zoutkamperril

Foto: ZoutkampHLDVG

Woensdagavond was er een bijeenkomst over de samenwerkingsschool in Zoutkamp, waar de huidige scholen de Solte Campe en de Ichthusschool eind juli in samen zullen gaan.

De huidige interim directeur Lucretia van der Wal voerde het woord en had ook de eer om de nieuwe naam van de school te onthullen. De naam van de school wordt “SWS De Zoutkamperril”. De Zoutkamperril is het stuk water tussen Zoutkamp en het Lauwersmeer waar de Lauwers, het Reitdiep en het Hunsingokanaal samenvloeien.

De naam was vanmorgen al feestelijk onthuld aan de kinderen van de scholen. Het idee van de naam komt uit een prijsvraag die in december was uitgeschreven. Deze winnende inzending kwam van Tabo en Henderika van der Veen.

Ook de aankomende verbouwing en de planning zijn uitvoerig besproken. Het gebouw van de Ichthusschool wordt grondig verbouwd om deze nieuwe school te kunnen huisvesten en het omringende terrein wordt ook aangepast voor de nieuwe situatie.

Daarnaast wordt de samenwerking gezocht met diverse verenigingen in het dorp om aan verschillende facetten invulling te geven.

Als alles volgens de planning verloopt zal volgend schooljaar al in het nieuwe gebouw, met de nieuwe school én met een nieuwe directeur begonnen worden.

 

Met dank aan ZoutkampHLDVG

Reacties