Marne Mosterd, met oorsprong in Kloosterburen, de beste mosterd

Foto: marnemosterd.nl

Het Groningse bedrijf Marne Mosterd is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot beste mosterdfabrikant van Nederland. Het bedrijf, bekend van zijn echte Groninger mosterd, dingt nu mee naar de hoofdprijs van de Nationale Business Succes Award 2016, die op 2 februari wordt uitgereikt.

Volgens de nominatiecommissie van het NBSA-instituut heeft het 25-jaar oude Marne Mosterd zich ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Marne Mosterd weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een prachtig bedrijf met een lange en indrukwekkende historie’, aldus de commissie.

Kloosterburen 

De Marne kent een rijke historie. Het begon ruim een eeuw geleden in Kloosterburen waar drie heren besloten om de lokale economie een impuls te geven door het oprichten van een mosterdfabriek. Naast werkgelegenheid zorgde de fabriek ook voor een verkoopkanaal voor mosterdzaad van de regionale boeren. Als snel slaagde de kleine mosterdfabriek in zijn doel, maar niet alleen in Kloosterburen. Ook in de verre omgeving stond de mosterd bekend om zijn kwaliteit en betaalbare prijs. Dit zorgde voor groei en in 1926 werd daarom besloten de fabriek te verhuizen naar Groningen. Door de logistieke mogelijkheden over water en weg groeide het bedrijf in de decennia daarna gestaag. Binnen de kortste keren werd De Marne mosterd in heel Nederland gegeten en werden afzetkanalen buiten de nationale grenzen opgezocht.

Nationale Business Succes Award 2016

Als branchewinnaar gaat Marne Mosterd nu door naar de landelijke verkiezing van meest succesvolle bedrijf van Nederland. De bekendmaking van de winnaar van de Nationale Business Succes Award 2016 vindt op 2 februari plaats.

De winnaar wordt gekozen door het Nederlandse publiek middels een SMS-stemronde en door een vakkundige jury. Er kan gratis gestemd worden van zondag 8 januari (vanaf 14.00 uur) tot en met zondag 15 januari (tot 14.00 uur). Een stem uitbrengen op Marne Mosterd kan door NBSA 6888 te SMS’en naar 4422.

Reacties