IJspret zonder ijs in Wehe- den Hoorn

Een sportieve  jonge vader met z’n kindje op een stoeltje schuift over het ijs. Een groepje jongeren, begeleid door een stevige dreunende beat, haalt gekke capriolen uit op het ijs. Er is zelfs een zopie-kraam, waar de stoom uit een van de pannen lekt.  Een handige medewerker die een kind schaatsen aanmeet, ontbreekt ook niet. 

We zijn dus niet op een ijsbaan, maar op een schaatsbaan van ‘kunststof’ zoals Siegrid Hekma van Adventurepark Waddenfun in Wehe- den Hoorn het benadrukt. Het indoorklimpark bedacht deze winter iets nieuws. Een indoor schaatsbaan, van speciaal plastic en dan zodanig samengsteld dat je er met speciale schaatsen op kunt zwieren en zwaaien. 

Je legt die ‘ijsvloer’ neer in een van de loodsen van het indoorklimpark, je richt het sfeervol in, en je hebt een attractie. Vrijdag voor de Kerst ging de baan open.  

De altijd joviale Siegrid Hekma heeft weinig tijd om te keuvelen in de keuken van het park. Met de linker hand schenkt ze warme chocolademelk in, en met de rechter vult ze een blad glazen met frisdrank, neemt een order in ontvangst en deelt die ook uit. En het gaat maar door. Het is op 3 januari gewoon druk bij Waddenfun. 

Hoe is het gegaan ‘Ik  ben heel tevreden. Iedere dag hebben we toch wel 60 personen op de baan gehad. Als je iets nieuws begint, is het altijd een gok of het ook aanslaat. Nou, het is hartikke goed gegaan. Het blijkt een heel leuk en sportief alternatief te zijn voor als er buiten geen ijs ligt. Tot en met zondag is de baan nog open en daarna stoppen we er mee.’

www.waddenfun.nl

Reacties