Promotie van het Wad op Waddendag

Voor de tweede maal werd gisteren, 3 oktober, de ‘Groninger Waddendag’ georganiseerd in de stad Groningen. Plaats van handeling was het Damsterplein, ’t Voormalig Klein Poortje en de historische Oosterhaven.

Alles wat met het Wad verband houdt was gisteren te zien. Ook is de Ecolution kon tegen een speciaal tarief bezichtigd worden. Garnalenkotters waren het decor.

Het Damsterplein was de ‘marktplaats’ waar het allemaal gebeurde. Promotie Waddenland presenteerde zich hier met al het moois dat de regio te bieden heeft, zowel actief, culinair, toeristisch, historisch als cultureel. Deelnemers uit Waddenland waren onder andere: De Theefabriek, De Salamander Outdoor, Kaasboerderij Kleikracht, Waddengoud, Dijkstra’s Wadlooptochten, restaurant Garnwerd aan Zee, Waddenfotografie Gerda de Voogd, online reisbureau Tour de Wadden, Abrahams Mosterdmakerij,  proeflokaal ’t Ailand, Stichting Promotie Waddenland, Visserijmuseum Zoutkamp en Schapenpracht.

Johan Rispens met zijn dochter
Johan Rispens met zijn dochter

Naast de markt waren er demonstraties van oude ambachten, aangevuld met terrassen met parasols, taps en heaters, een continue muziekprogramma op zowel het Damsterplein als ’t Voormalig Klein Poortje met onder andere optredens van een shantykoor en bands en DJ’s uit Groningen Stad en Provincie.

Lees verder: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/6741/de-ecolution-op-groninger-waddendag/

Cookieinstellingen