Niks Boven Chicks in De Marne

Foto: Barkema en De Haan

In de gemeente De Marne zijn verschillende meidenclubs. Niks Boven Chicks heten ze! Deze worden begeleid door stagiaires van jongerenwerk Barkema en De Haan en een aantal vrijwilligers.  De meidenclubs komen één keer in de twee weken samen voor een gezellige avond. Op deze avonden doen we van alles!

Het kan zijn dat we een avond gaan kletsen, knutselen, een film kijken (of er zelf één maken!) of opdrachten uit de Superwoman methodiek. In dit boek staan allemaal leuke opdrachten die de meiden kennis laten maken met verschillende thema’s die iedereen tegen komt in zijn/haar leven. Vaak doen we dat wat past bij de meiden. Soms betekent dit een avondje sneeuwpoppen maken van sokken en soms betekent dit een avondje kletsen over make-up, jongens en alles wat speelt in het leven van deze meiden!

Afgelopen 16 december hebben we met en voor deze meiden een kerstfeest georganiseerd! In ‘De Dump’, de jeugdsoos in Ulrum, hebben we een hele gezellige avond gehad! De meiden mochten vriendinnen uitnodigen, dus de soos was vol enthousiaste meiden! De karaoke set werd goed gebruikt en iedereen ging met een suis in haar oren naar huis. Maar wat hebben de meiden prachtig staan zingen! Daarnaast heeft de camera ook niet stil gelegen, die is ook goed gebruikt! De meiden staan prachtig op de foto.

Ben jij een meisje en tussen de 11 en 16 jaar oud? Kom een keer langs bij onze meidenclubs! In De Marne hebben wij meidenclubs in de volgende dorpen: Ulrum, Eenrum, Wehe den Hoorn en Kloosterburen. Eén keer in de twee week komen we samen. Wil je weten in welk dorp en wanneer? Stuur een berichtje naar ons via de Facebook van Niks Boven Chicks De Marne. Ook op Instagram kun je ons vinden onder de naam: NiksBovenChicks. En natuurlijk kun je ons mailen op: [email protected].

Stagiaires van het jongerenwerk

Barkema en De Haan

Reacties