Grote pluim voor ‘SCROOGE’

Een bomvolle sporthal Leens was woensdagavond getuige van een uniek project. De drie basisscholen uit het dorp voerden gezamenlijk met de plaatselijke christelijke muziekvereniging Wilhelmina ‘Scrooge’ van Charles Dickens op.

Vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes, buren………….. heel Leens was aanwezig bij de samenwerking tussen CBS De Regenboog, OBS Lydinge en GBS De Handpalm.

Ze zagen hoe de kinderen op het toneel, in prachtige kleding, met zeer goed acteerwerk het verhaal van de verteller tot leven brachten.

Scrooge (uit A Christmass Carol)

Het verhaal van Ebenezer Scrooge, die maar in 1 ding geïnteresseerd was: geld. Maar z’n enorme rijkdom steekt af tegen zijn nog grotere armoede. De oorzaak hiervan is zijn gierigheid, inhaligheid, wantrouwen en minachting voor zijn medemens. Nadat hij door een geest is meegenomen naar de toekomst, die er niet goed voor hem uitziet, komt de oude vrek tot inkeer……………

Koortjes van de verschillende groepen zongen tussendoor kerstliederen, ondersteund door fanfare Wilhelmina. Het klonk fantastisch, ondanks dat het orkest soms moeite had om de enthousiaste kinderen bij te houden……..of zongen de kinderen ietsje te snel? Geeft ook niet, want het was geweldig mooi.

De prachtige avond stond in het teken van lief zijn voor elkaar en er voor elkaar zijn. Een kerstgedachte, die de bijna 800 toeschouwers zo vlak voor Kerst meenamen naar huis.

Een hele grote pluim voor de organisatie, de scholen en de kinderen die er een onvergetelijke avond van hebben gemaakt.

Reacties