Burdy viert 25 jarig artiestenjubileum

Foto: Burdy

De Groninger volkszanger Burdy viert zijn 25 jarig artiestenjubileum op 11 februari 2017 in de Pompstee te Roden.

Het begon voor de Ulrumer allemaal met een geheime zender en het draaien van plaatjes in de plaatselijke discotheek. Inmiddels staat Bert Schaap al bijna 25 jaar als zanger Burdy op de bühne. Een unieke mijlpaal. Eentje die op 11 februari 2017 gevierd wordt met een groots jubileumfeest vol verrassingen

Als Burdy op 11 februari 2017 in De Pompstee in Roden zijn jubileumshow geeft, is het exact op de dag af 25 jaar geleden dat de inwoner van Ulrum zijn eerste single presenteerde. De eerste single was ‘De vizzers van Zoltkamp’.

Dat nummer werd op 11 februari 1992 tijdens een feestavond van café Neptunus in Ulrum gepresenteerd. Inmiddels heeft Burdy meer dan 150 eigen geschreven nummers. Sinds ‘De vizzers van Zoltkamp’ en 150 andere nummers, is Burdy op het punt aangekomen om een groot jubileumfeest te vieren.

Vijfentwintig jaar zit hij in het vak en dat is voor de Ulrumer zanger reden voor een groot zangfestijn in De Pompstee in Roden.

Niet alleen met optredens van hemzelf, maar ook van een 10 tal collega-artiesten. De namen van de gastartiesten blijft tot 11 februari een verrassing. Tijdens het jubileumfeest brengt Burdy uiteraard zijn grootste hits ten gehore, alsmede enkele ‘verrassingsnummers’. De zanger wordt daarbij begeleid door de band Nuchter XL. De bandleden komen hier allemaal uit de buurt. Het zijn stuk voor stuk gezellige jongens, die graag muziek maken. Het enthousiasme straalt van hen af en dat moet zijn weerga op de avond hebben.

Ook komt er een dansgroep Addance, die het show element verhoogd.

Foto: Erik Brand

“Al met al moet het een top avond worden”, zegt Bert Schaap over deze unieke avond.

Uniek is ook de USB-stick in de vorm van een pen, die op deze avond te koop is. Op de USB-stick zijn alle liedjes van Burdy verzameld. Uniek, omdat zoiets nog niet eerder is gebeurd volgens de zanger. “Je moet vernieuwend zijn in deze wereld”, meent hij.

Voor iedereen, die van Burdy en zijn muziek houdt is 11 februari een must.

Zorg dat deze jubileumdatum alvast in de agenda genoteerd staat!

Voor vragen of interviews mailt U: [email protected]  of bel met Burdy  0595402687 / 06-38906536.

Cookieinstellingen