Zingen op de Dijk

Foto: Rixt Adrichem

Woensdag 21 december zingen we op de dijk bij Pieterburen een lied van eerbied voor onze voorouders; de mensen die er voor hebben gezorgd dat wij nu kunnen staan waar we staan, doen wat we doen en zijn wie we zijn. 

We eren niet alleen de mensen wiens genen we geërfd hebben, maar allen die ons voorgingen, de mensen die ooit het vuur uitvonden om ons aan te warmen, mensen die na lang zoeken de medicijnen vonden om ons beter te maken, mensen die hun eigen leven gaven om dat van ons mogelijk te maken. 

We zingen ook om onze eigen plek in de stroom van de tijd te eren en het bewustzijn dat wij op onze beurt het leven van de volgende generaties mogelijk maken.

We zingen een lied dat ontstaan is uit de woorden van vele vrouwen, dat door Herman van Veen voor ons is teruggebracht tot de kern van wat we willen uitdrukken, en dat door Rixt Adrichem en Peter Beukema de Serenademan op muziek is gezet.

Iedereen die dit met ons wil vieren is welkom op de dijk bij Pieterburen (Kruising Onderhoudsweg/Bokum) op woensdag 21 december om 20:00. Aanmelden hoeft niet. En je hoeft ook niet te ‘kunnen zingen’. Zing wat je hart wil uitten en het is al perfect.

Rixt Adrichem

Reacties