Een fenomenaal jubileum: Jans Huizenga 70 jaar lid van Orpheus

Het erelidmaatschap van Orpheus. Een mooie toespraak door burgemeester Wiersma. En de traditionele erepenning van de muziekbond.

Eigenlijk was niets toereikend om de uitzonderlijkheid van het 70-jarige lidmaatschap van Jans Huizenga bij Orpheus Eenrum passend te vieren. Twee jaar na de Bevrijding meldde de toen twaalfjarige Jans zich bij het Eenrumer muziekkorps. En 70 jaar later, op 18 december 2017, werd dit feit uitgebreid gevierd tijdens het jaarlijkse kerstconcert van Orpheus in de prachtige kerk van Eenrum.

ard_1711
“Ik stop as ‘k de bouln in ’t honderd joag”

Onvoorstelbare inzet

Huizenga heeft in die 70 jaar onvoorstelbaar veel voor de vereniging betekend. Zo was hij jarenlang secretaris, gaf hij les aan jongere leden, haalde hij oud papier op en speelt hij tot op de dag van vandaag nog op de sopraansaxofoon. Ook las hij jarenlang een kerstverhaal voor tijdens het kerstconcert. Verhalen die hij steevast zelf uitzocht en die soms op het randje van het betamelijke waren, maar die daardoor wel voor enorme hilariteit zorgden bij het Eenrumer publiek. Het erelidmaatschap van Orpheus is in dat licht natuurlijk maar een bescheiden bekroning op die bijzondere en lange periode. Voor zover bekend is Huizenga de enige die een 70-jarig lidmaatschap bij Orpheus mocht vieren.

 

Met dank aan Peter van der Mark.

 

 

 

Reacties