Open Huis Sterkenburg Vis met veel vertier

Foto: Sterkenburg Vis

Sterkenburg Vis in Lauwersoog organiseerde gisteren, 26 september, een Open Huis.

Rina en Koert Sterkenburg heetten de mensen van harte welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen. De keuken, de visverwerking, de viswinkel en het restaurant konden worden bezichtigd. Na de verwoestende brand in 2014 is het bedrijf bijna geheel vernieuwd. Nu alles is hersteld, was iedereen welkom voor een rondleiding in de nieuwe en modern ingerichte bedrijfsruimtes.

Veel activiteiten

Tijdens deze Open Huis waren er veel activiteiten. Zo demonstreerden de vrijwilligers van het Visserijmuseum uit Zoutkamp het garnalenpellen en trad het shantykoor Schiermonnikoog op. Daarnaast waren er vishapjes klaar gemaakt door een kok en speciaal klaargemaakte vlamzalm. Ook was visser Jaap Vegter aanwezig om te laten proeven van verse oesters en kokkels. Het publiek kon eveneens allerhande vis bestellen bij de vishandel zelf.

sterkburgvisshanty

sterkburgvisopenhuis

Rondvaart

Bij elke bestelling ontving diegene een bon om gratis een korte rondvaart te maken op de Waddenzee. Hiervoor kon deze dag aan boord gestapt worden op de De Gebroeders Luden en de sloep zk 31 Neptunus, van Visserijmuseum Zoutkamp.

sterkenburg rondvaart zk 31

Sinds 1975 is Vishandel Sterkenburg gevestigd aan de visserij haven te Lauwersoog. Door een felle brand op 10 september vorig jaar werd het bedrijfspand van de familie Sterkenburg voor een groot gedeelte verwoest. “Deze moeilijke periode sluiten we af en samen met ons personeel kijken we weer naar de toekomst”, zo zegt Rina Sterkenburg. “We zijn dan ook bijzonder trots om deze Open Huis te organiseren en iedereen weer welkom te mogen heten.”

 

Cookieinstellingen