Derde editie Marnespeulen in de stromende regen

Foto: Marnespeulen

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen vrijdag 4 september dan eindelijk zover. Tijd voor een van de bekendste evenementen van de Leensterdagen De Marnespeulen.

Derde editie

Voor de derde keer is er door een groep van 5 enthousiaste organisatoren weer maanden hard gewerkt om de leukste en spannendste spellen te bedenken.

In de stromende regen en door het KNMI gemelde code geel begonnen de organisatoren toch met het opbouwen van het parcours en lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan . Aan het eind van de dag stond er dan ook weer een prachtig parcours klaar. En was de organisatie klaar voor de derde editie van DE MARNESPEULEN. Er hadden zich in totaal 16 teams opgegeven om te strijden om de welbegeerde wisselbeker.

marnesp1

De teams verzamelden zich om 18.15 uur op het veld, waar om 18.30 uur de spellen van start gingen. En wonder boven wonder was het op het moment van de start droog. De deelnemers moesten zich onder andere bewijzen op een rodeo stier, een auto tillen, vrachtwagen trekken, een torenhoge touwladder beklimmen, waterbaan en vlas repelen. Een zeer gevarieerd programma waar zowel kracht, behendigheid en snelheid goed van pas kwamen. Er werd door de teams fanatiek gestreden om de eerste plaats en lieten zich dan ook door de twee beste regenbuien tijdens de spellen niet weerhouden om voor de winst te gaan.

Na het spelen van alle onderdelen zo rond de klok van half 10 was het tijd om de punten van elk team bij elkaar op te tellen , om zo tot de winnaars te komen van deze 3e editie Marnespeulen. Bij de jeugdteams ging dit jaar team Jabs er met de eerste prijs vandoor en bij de volwassenen was deze plaats voor de tweede keer op rij voor het team “winnaars van vorig jaar”.

 

 

Reacties