Verlenging aanvraagperiode kledingpas voor minima

Foto: Werkplein Noord

In 2013 was er voor kinderen van ouders met een laag inkomen een Kledingpas (Fashioncheque). Hiervan is veel gebruikgemaakt.

Eenmalig een fashioncheque

In december 2014 hebben de colleges van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) besloten om eenmalig een Fashioncheque ter waarde van € 50,00 beschikbaar te stellen voor de volwassenen (18 jaar of ouder) uit de 4 gemeenten.

Aanvraagperiode verlengd

Volwassenen die in 2014 en tussen 1 januari 2015 en 1 juli 2015 een bijstandsuitkering ontvingen, kregen de kledingpas automatisch toegezonden. Voor wie in 2014 geen uitkering had, maar wél een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, kon op aanvraag de Fashioncheque ontvangen. Deze aanvraagperiode is verlengd tot en met 31 december 2015 zodat de cheque met terugwerkende kracht alsnog aangevraagd kan worden!

Denkt u in aanmerking te komen voor deze Fashioncheque? vraag deze dan aan door het aanvraagformulier ingevuld in te leveren. Het gaat om een eenmalige verstrekking.

U kunt het aanvraagformulier ook ophalen of telefonisch aanvragen bij het Werkplein Noord-Groningen, Ubbo J. Mansholtplein 2 (bij het station) in Winsum, telefoonnummer 0595 – 750 300. U moet de aanvraag voor 1 januari 2016 indienen.

Bezoek de website www.fashioncheque.nl voor de deelnemende winkels.

De Cliëntenraad SoZaWe BMWE ondersteunt deze regeling en roept u op om deze cheque aan te vragen als u hiervoor in aanmerking denkt te komen!

Reacties