Fantastische herkansing van de laatste dag Grasbaanracen in Eenrum

Foto: Kor Berghuis

Gisteren viel de laatste dag van de grasbaanracen in Eenrum in het water vanwege de regen, vandaag viel het weer ook tegen, maar de herkansing op deze maandag werd uiteindelijk een groot succes.

De tweede Grand Prix van het wereldkampioenschap Grasbaanracen op de ‘droombaan’ van Eenrum is zondagmiddag dus afgelast. Hevige regenval zorgde ervoor dat de baan te slecht was om te rijden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om de wedstrijd door te kunnen laten gaan, maar was niet opgewassen tegen de regen dat de baan te glad maakte en veilig rijden in de weg stond. Pas aan het eind van de middag is er besloten om het op maandagochtend nog eens te proberen.

Het spande erom
 “Het regent hier nu in Eenrum. Om 11 uur zal worden beslist of er wordt gereden of niet” aldus secretaris Diana Dijkstra van het organiserende MC Eenrum om 07.30 uur vanochtend. Maar het ging door!
Het is niet de eerste keer dat regenval spelbreker is in Eenrum. Het ging twee jaar geleden ook nog mis, zie hier.
‘Wel een dag later dan gepland maar een fantastische strijd gezien op de grasbaan in Eenrum bij de WK langbaan grandprix’, laat wethouder Kor Berghuis op zijn Facebookpagina weten. ‘Geweldig wat de vele vrijwilligers in Eenrum voor elkaar hebben gekregen de afgelopen tijd. Gisteren afgelast en vandaag met veel kunst en vliegwerk een geweldige baan. Hulde aan MC Eenrum, die ondanks de grote teleurstelling van de noodzakelijke afgelasting alle zeilen heeft bijgezet om er een echt feestje van te maken.’

 

Cookieinstellingen