Ezingers beginnen pension in de Harz

Na enkele vakanties in de Harz wisten ze het zeker, in deze omgeving wilden ze samen iets opbouwen. Lineke de Haan en Mark Struijk uit Ezinge verkochten hun boerderij aan de Oldijk, gaven hun werk op en vertrokken naar Bad Lauterberg in Duitsland.

Ze vonden al snel hun droomhuis en zo werd het mogelijk een plan te realiseren; een pension om mensen te laten genieten van alles wat deze omgeving te bieden heeft, in een ontspannen en sfeervolle huiselijke setting. In het voorjaar van dit jaar gingen de deuren officieel open. ‘Je hoorde in Nederland zoveel mensen met dezelfde plannen, maar vaak komt het er niet van. Wij zijn heel gelukkig met deze stap’, zegt het stel.

DSC_2052

Buiten is gastheer Mark druk met schilderwerk. ‘De zachtgele kleur vinden wij vriendelijker dan dat witte.’ Binnen neemt hij het pand eveneens nog onder handen. ‘Momenteel zijn er tien kamers in gebruik voor de verhuur, maar dit kunnen er in uiteindelijk negentien worden.’ Mark en Lineke zitten vol creatieve plannen voor het bedrijf. ‘Het belangrijkste is dat wij de mensen een hartelijk welkom en ongedwongen sfeer bieden. Zo zorgen we voor een intiem uitgebreid ontbijt in onze ontbijtzaal,’ vertelt Lineke. In het gastenboek in de hal is te lezen: “Het is net alsof we bij goede vrienden mogen logeren”. Mark en Lineke worden bejubeld! Ook op Internet. ‘Daar krijgen we via Booking.com hele hoge cijfers’, vertelt Mark trots.

De kamers zijn ruim en hebben comfortabele bedden, beschikkend over een eigen badkamer en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Honden zijn ook welkom. ‘Zelf hebben we twee middelgrote honden, Cross en Spike.’

DSC_2205

De entree, de gangen en de ontbijtzaal zijn ingericht met bijzondere spulletjes en meubels. ‘In de afgelopen jaren hebben we heel wat verzameld’, lacht Mark, ‘De schuur in Ezinge stond er vol mee. En in dit grote pand hebben we nagenoeg alles kunnen benutten.’

DSC_2152DSC_2078

Bad Lauterberg

Vanuit het pension ben je binnen vijf minuten te voet in het stadje.

Het stadje Bad Lauterberg, liggend aan de rivier de Oder, heeft ruim 10.000 inwoners. Het is een levendige plaats met mooie vakwerkhuizen, veel winkeltjes, restaurantjes en diverse musea. Een stoeltjeslift loopt naar de top van de Hausberg en biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de bergen rondom.

Harz

  In de negentiende en twintigste eeuw zijn er veel stuwdammen gebouwd in de Harz, wat resulteerde in een groot aantal meren.Rondom deze waterplassen is het goed wandelen, maar ook watersporters kunnen hun hart ophalen.

In de buurt van Bad Lauterberg ligt de Wiesenbeker Teich, die al in 1715 werd gebouwd en nu onder monumentenzorg valt.

Het Harzgebied kent vele wandelmogelijkheden.Op de site Wikiloc zijn een heleboel leuke routes te vinden in de deelstaat Niedersachsen,  waaronder een aantal nabij Bad Lauterberg
  Bad Lauterberg is bekend door de vele kuuroorden.Het stadje heeft ook een fijn subtropisch zwemparadijs.

Je kunt er heerlijk zwemmen, relaxen, gebruik maken van de sauna en ook een hapje eten behoort tot de mogelijkheden van Vitamar 

 

  Als de sneeuwperiode aanbreekt, kan de wintersporter volop aan de bak.Rond Bad Lauterberg is langlaufen erg populair.

Een aantal lange Loipes beginnen bijna naast de deur van ons pension!

 

  Even iets heel anders? Dan op naar het westernstadje Pullmann-city!Terug in de tijd met cowboys en indianen, paarden, saloons en de cavalerie.

 

 

Adres: Am Scholben 12,  Bad Lauterberg im Harz, tel: 0049 (0)55243057141

Lineke de Haan en Mark Struijk verzorgen uw verblijf.

Nederlanders van origine, maar communicatie in Duits of Engels is geen probleem.

Bekijk de website: http://pension-pangea.eu/

 

 

Reacties