Hét feest van het jaar: de Eenrumer Kermis

Het belooft een waar spektakel te worden in het weekend van 19, 20 en 21 augustus. De 148e editie van de Eenrumer Kermis zit boordevol met veelbelovende activiteiten, spannende attracties en gezellige festiviteiten.

Het kermisweekend begint met de fietscrosswedstrijden op donderdagavond, net zoals voorgaande jaren. Na het spektakel van zwarte strepen in het gras en metershoge sprongen is het om 21:00 uur tijd voor ‘Kleintje Kermis’, het eerste echte feestje van het kermisweekend. De échte aftrap van drie dagen vol feest.

Met een ballonnenwedstrijd en live muziek is vrijdag de officiële opening van de kermis om klokslag 16:00 uur. ’s Avonds is het tijd voor feest: vanaf 19:00 uur is er live muziek tussen Café Eendum en Café Zaal Bulthuis. Feestbeest Burdy staat deze avond op de planken met Groningse meezingers. Ook het Ainrommer Shantykoor passeert deze avond de revue met een repertoire van shanty’s en zeemansliedjes, en Fanfareorkest Orpheus verschijnt ook op de planken.

Op de kermis zijn verschillende attracties aanwezig: van de botsauto’s tot diverse eetgelegenheden en van gokkasten tot de American Trip. Alle kermisattracties zijn het hele weekend aanwezig.

Zaterdag is het tijd voor de jaarlijks terugkerende kelnerrace, die gehouden wordt voor Café Eendrum. Op de laatste dag van het kermisweekend, de zondag, is er matinee. Dé perfecte afsluiter van een gezellig weekend. ’s Middags zijn er nog diverse optredens. Alle ingrediënten voor een feestelijk weekend zijn aanwezig.
Alle info over Kermis Eenrum 2016 op de voet volgen? Kijk op facebook.com/kermiseenrum

 

Cookieinstellingen