Klaas van de Ploeg op bezoek bij ‘zijn jongens’ van FC LEO

Foto: Winsum Nieuws

De spelers van FC LEO werden zaterdagmiddag tijdens de training verrast met een bezoek van Klaas van de Ploeg. De trainer, die om gezondheidsredenen (eerst) moet stoppen, kwam op de fiets vanuit Winsum om even bij ‘zijn jongens’ te kijken. Interim-trainer en dorpsgenoot Gerke Kersaan voelde de situatie goed aan en legde de training voor korte tijd stil.

De spelers vonden het zichtbaar geweldig dat de Winsumer oefenmeester langs het veld verscheen. Van de Ploeg straalde van oor tot oor toen de spelers hem opzochten. Er werd hem namens de selectie een voetbalboek (Johan Cruyff) overhandigd. De altijd koele Van de Ploeg moest even slikken en bedankte de jongens voor het mooie gebaar.

IMG_0687

Bij de trainer van FC LEO werd een aantal weken geleden lymfatische leukemie geconstateerd, waarna hij de club te kennen gaf (eerst) te moeten stoppen. Zaterdagmiddag deelde hij de groep mede dat hij een chemo-kuur moet ondergaan van 24 weken, beginnende gisteren, dinsdag 9 augustus.

IMG_0689

Na alle wensen van sterkte en beterschap vanuit de groep, werd de training hervat en keek Van de Ploeg met elftalleider Erik Dijkstra de partijvorm op het sportpark in Leens vanaf de zijlijn verder.

IMG_0678

Reacties