Stichting kinderspeelplaatsen leens

Foto: publiek domein

De Stichting Kinderspeelplaatsen Leens heeft tot doel het inrichten, instand houden en verzorgen van de kinderspeelplaatsen in Leens. Er zijn kinderspeelplaatsen ingericht aan de Tammenssingel, de Oude Horn, de van de Munniklaan, de Loohof en Lemkesland, waar in totaal 28 speeltoestellen staan.

De verzorging en onderhoud is in handen van vrijwilligers die als locatiehouder er voor zorgen dat de speeltoestellen na onderhoud en reparatie door de daarvoor aangewezen keuringsinstantie kunnen worden goedgekeurd. De Stichting is van mening dat alle kinderen in Leens gebruik moeten kunnen maken van een speellocatie die zo dicht mogelijk bij de woonomgeving ligt. Op de speellocatie wordt niet alleen gespeeld, maar het is tevens een sociale ontmoetingsplaats voor de kinderen.

De financiering van de toestellen gebeurt deels door de Gemeente De Marne en deels door donaties. De donatieronde van 2015 heeft ongeveer € 950,-  opgeleverd. Op de locatie van de Munniklaan zijn 4 nieuwe toestellen bijgeplaatst. Het betreft een glijbaan en een avonturen pad, bestaande uit een evenwichtsbalk, een aantal stappaaltjes en een balanceertoestel. Het speelhuisje zal dit jaar worden opgeknapt met wat nieuwe materialen.

Op de locatie Oude Horn is aan de slootkant een nieuw hekwerk geplaatst. Dat betekent zo’n zestig meter nieuw gaas en nieuwe palen. We hebben daarmee een zo veilig mogelijke situatie gerealiseerd voor de vooral allerkleinste kinderen. Ook zal dit jaar het speelhuisje behoorlijk moeten worden gerestaureerd.

Op de locatie Loohof is het schommelgedeelte van het grootste combitoestel voorzien van nieuwe steunpalen en dwarsligger. Dit jaar heeft er een bestuurswijziging plaatsgevonden. Dick Verwoerd heeft na 25 jaar penningmeesterschap het stokje overgedragen aan Jaqueliene Reker.  Lina Rietema heeft haar taak als coördinator van de donateursronde overgedragen aan Anita Boerema.

Wij bedanken Dick en Lina voor de bijdrage die zij jarenlang hebben geleverd en wensen Jaqueliene en Anita veel succes toe de komende jaren. Ook dit jaar weer wordt vanaf half mei de donateurs-rondgang gehouden en zult u gevraagd worden om een bijdrage. Met uw hulp in de vorm van een donatie zijn wij in staat onze kinderen deze leuke en veilige faciliteiten aan te bieden.

Wij rekenen weer op uw steun als donateur . De Stichting wil tenslotte alle locatiehouders en de mensen die de donateursronde doen bedanken voor hun inzet.

Bron : Leensonline

Cookieinstellingen